Tuesday, July 12, 2011

Coklat Splitter Truffle

Bahan-Bahan
200 gram buah2an kering campuran atau kranberi, nenas,mangga, kiwi, kulit limau dll
20gram coklat gelap, dicairkan
30 gram pralin (pes kacang hazel)
2 gram perisa oren
50 gram coklat putih utk hiasan

Cara Membuatnya
1. Campurkan semua bahan kering dan gaul rata.
2. Campurkan coklat, pes kacang, perisa oren dan gaul sebati
3. Tuangkan campuran coklat ke dalam campuran buah-buahn kering
4. Gaul rata sehingga membalut keseluruhan bahan-bahan tersebut
4. Masukkan adunan ke dalam mangkuk kertas dengan menggunakan sudu kecil
5. Masukkan ke dlm peti sejuk 5 - 8 minit.
sedia utk dimakan..

Sorry gambar tak de la, nanti bila mz ada buatnya lg, mz akan upload gambarnya..

Marza : Buah-buahan kering tu boleh ditukar dgn kekacang2

1 comment: